Turisme gastronòmic
Visita els cellers que integren la D.O. Pla de Bages i tasta els sabors de la cuina de secà.
El Bages, és una comarca de pas. Una comarca clau per anar del mar a la muntanya, del clima mediterrani de la costa, al rigorós fred dels Pirineus. Aquesta situació geogràfica tant privilegiada, ha influenciat de manera vital al gastronomia de la comarca, basada en tots els colors del clima i en totes les formes de cuinar-lo.
Al Bages, segons l’època de l’any, la cuina pot canviar sensiblement. A l’estiu, amb la calor, una amanida amb tomàquets de Montserrat o un assortit de carns a la brasa és una opció fantàstica. A l’època dels bolets, cal tastar plants que incorporin el bolet en la seva estructura, som un país de bolets!
A l’ hivern, és ideal un plat que contingui mongetes de Castellfollit o carn de Porc Senglar.
El plat bàsic de la cuina Bagenca és el Bacallà a la Manresana, una manera especial de tractar aquest magnífic peix salat. A la comarca es poden trobar el millors bacallars de Catalunya, talls que poden fer de 8 a 9 cm. de gruix en tall cru.
Per postres, unes pomes de Cardona, o algunes fruites seques com ara unes prunes amb vi ranci, amb moscatell, macerades…
font: bagesturisme